Mark

Forudsætningerne for at producere vin af høj kvalitet, er at vælge de rigtige druesorter. Derfor er der mange faktorer at tage hensyn til, når markerne tilplantes : kan de trives i vores klima, kan de opnå en tilstrækkelig høj modenhed, giver de at godt høstudbytte, hvor resistente er de overfor sygdom, hvordan smager de. Druernes karakter, modenhed og smag, er den altafgørende forudsætning for at fremstille den bedste vin.

Druerne dyrkes på de højtliggende marker omkring Glenholm, hvor Limfjorden påvirker klimaet, således at frost undgås på de kritiske tidspunkter i forår og efterår. De mange læbælter vi har plantet omkring vinparcellerne giver læ og skaber det gode mikroklima omkring vinstokkene. Vores mange solskinstimer og kølige nætter giver en langsom modning og dermed flere frugtaromaer i druerne.

Jordbunden er som skabt til vindyrkning. Under 30cm god muld, ligger den porøse gule ler, med masser af kridt, flint, sand og grus. Den mineralholdige undergrund beriger vinenes smags- og aromastoffer i takt med at vinstokkene bliver ældre og får større rodnet. Et begrænset udbytte giver en bedre modenhed, og en mere intens smag i druerne. Det samlede udbytte på vores 2,5 hektar vinmarker overstiger derfor ikke 7000 flasker vin.

 

Vineri

Vinene produceres efter klassiske metoder og der anvendes kun druer som er dyrket på Glenholm. Lavt udbytte på vinstokkene og det gode mikroklima vi har skabt, bevirker at druerne opnår en høj modenhed med veludviklede smags- og aromastoffer. Betingelserne for den gode vin skabes i druerne, og her stiller vi meget høje krav til kvaliteten. Den omhyggelige plukning og sortering sikrer at kun sunde og velegnede druer, med en høj modenhed, anvendes i vinfremstillingen. Vinmagerens viden og håndværksmæssige erfaring er afgørende når man vil frembringe den optimale kvalitet. Principperne i vinproduktion under varmere himmelstrøg kan i nogen udstrækning overføres til dansk vin, men for at skabe den perfekte harmoni mellem de druer der dyrkes på danske vinmarker og den færdige vin, er der behov for tilpasninger. I over 25 år har vi arbejdet med disse tilpasninger og opnået meget af den erfaring og viden der kræves for at skabe denne perfekte harmoni.

 


 

Vinfilosofi

Vores vinfilosofi er at frembringe vine med renhed i duft og smag, som afspejler Glenholms fantastiske jordbund, vine med sjæl og karakter, med kompromisløse høje krav til os selv, med hensyn til druernes kvalitet og det klassiske håndværk i vineriet. Vi betragter vinproduktion som et kunsthåndværk.